FRESH

Mandag–fredag: 09:00–18:00
Lørdag: 10:00–18:00

Velkommen til et trivelig spisested i første etasje på Byporten.

Vi serverer ærlig og smakfull mat, som i tillegg skal være sunn og næringsrik.

I vår app «Fresh Byporten» kan du enkelt bestille mat til et bestemt tidspunkt, og enten komme å hente det eller spise det i våre lokaler. I appen betaler du enkelt med kort eller vipps. Alle våre retter kan fås som take away. 

Med byens største betjente salatbar kan vi skreddersy dine ønsker og behov. Her finner du forskjellige typer base, som spinat, grønnkål, ruccola eller vanlig salat. Du kan velge selv mellom proteiner som kylling, laks, falafel, vegansk tacofarse eller vår deilige fetaost. Ellers er salatdisken proppfull av friske og næringsfulle grønnsaker, linser, bønner, frø, kjerner og hjemmelagde dressinger. Kombiner din egen eller velg fra vår ferdige salatmeny.

Vi tilbyr både ferskpresset appelsinjuice, hjemmebrygget iste, forskjellige smoothies, deilige tesmaker og kaffe. Vi serverer kaffe fra Munin som er et lokalt kafferøsteri her i Mo i Rana. På vår baristameny finner du mange gode kaffedrikker, og her kan du også velge sukkerfri sirup som smakstilsetning.

Vår populære acai bowl er plantebasert og smaker himmelsk godt, toppet med godsaker som hjemmelaget granola, chiafrø, hempefrø, kokosflak og friske bær etter sesong. Prøv også ut vår deilige chiapudding med mangokrem som toppes med granola, peanøttsmør, gojibær, hempefrø, bær og kakaonibs. Chiafrø er proppfult av næringsstoffer og antioksidanter, deriblant omega-3. Frøene fremmer fordøyelsen og er en veldig god kilde til fiber.

I vår kjøledisk finner du et variert utvalg av oppsmurt brødmat, yoghurtbegre og våre nydelige raw kuler som kan fås i sjokolade- eller lakrissmak. 

Vi ønsker å rette oss mot alle, og tilbyr derfor mange alternativer for allergikere og de som ønsker vegetariske eller veganske retter. Vi har for eksempel nydelige havrevafler som er glutenfri og laktosefri, vi har vegansk falafel og tacofarse i salatdisken og alle lunsjretter kan lages på gluten- og laktosefritt brød. Vi kan tilpasse forskjellige smoothiebaser og kaffedrikker på soyamelk, havremelk, mandelmelk og laktosefri melk. I barnemenyen finner du også pannekaker som er gluten-og laktosefri. Spør oss, så hjelper vi deg.

Velkommen innom.